Academie: Je raakt nooit uitgeleerd

Congres Illegaal Grondgebruik

congresBen jij een van die professionals die maar niet genoeg kan krijgen van Illegaal Grondgebruik, Kabels en Leidingen & Verjaring?

Lees meer >>

Jurisprudentiedag

jurisprudentiedagAlles over de jongste rechtspraak en jouw dossiers. Sla je slag in één dag! Praktisch toepasbaar, duidelijk en veel ruimte voor eigen inbreng.

Lees meer >>

Studiemiddag Niet (meer) doen: gratis snippergroen

Studiemiddag Niet (meer) doen: gratis snippergroenOp 14 juni 2016 – DE studiemiddag voor professionals. Wist je dat je snippergroen en andere overheidsgrond niet meer (bijna) gratis in gebruik mag geven? Leer op deze studiemiddag waarom dat is en wat je er aan kunt doen.

Lees meer >>

Praktijkdag

praktijkdagMeteen met jouw dossiers aan de slag: praktisch en deskundig. Alle kennis die je nodig hebt om verder te komen in jouw dossiers. Op een praktijkdag vergaren we werkenderwijs meer theorie, jurisprudentie en strooien we met tips en trucs: praktisch en toegankelijk.

Lees meer >>

Expertgroep Illegaal Grondgebruik

ExpertgroepDe expertgroep is een groep professionals die bezig zijn met illegaal grondgebruik. Mensen uit de praktijk dus. Die weten waar ze het over hebben, maar vaak nogal ‘solo’ hun werk doen. Die weinig aanspraak hebben binnen hun organisatie over dit onderwerp.

Lees meer >>

Glashelder     Praktisch     Samen

Dát zijn de kernwoorden van Van Leijen Academie.

Praktisch. De maatschappij zit ingewikkeld in elkaar en dus het recht ook. De kennis van de Van Leijen Academie is actueel en gericht op praktijk: welke kennis heb je vandaag nodig om verder te komen? We slaan in elk boek, cursus of video altijd een brug van theorie naar praktijk. Zodat je verder komt.

Glashelder. Zo lang er al mensen zijn, is er recht. En dat ‘bos’ van wet- en regelgeving en zijn toepassingen groeit nog elke dag. Voor veel mensen is het recht een oerwoud geworden, waarin zij hun weg niet meer vinden. De Van Leijen Academie spreekt en schrijft elke dag normaal Nederlands. Aan de hand van plaatjes, schema’s en andere verhelderende zaken gaan we de materie te lijf. Basiskennis wordt grondig verkend, zodat jij als cursist weet welke kennis er nodig is.

Samen. Het recht is er voor mensen. De Van Leijen Academie is er ook voor professionals die verder willen komen. Kennis delen is kennis vermenigvuldigen. De Van Leijen Academie streeft naar kennisdeling en een directe uitwisseling van kennis en praktijk tussen cursisten en docenten. Niks rustig achteroverleunen en kennis passief verwerven, nee: actief meedoen. Jouw kennisbehoefte en praktijksituaties staan centraal.