Praktisch Glashelder Samen

Liesbeth van LeijenDát zijn de kernwoorden van Van Leijen Overheidsrecht.

Praktisch. Het recht is een middel: een middel dat bijdraagt een samenleving waarin mensen goed met elkaar omgaan. Het recht is een geweldig middel en als jurist ervaart Liesbeth van Leijen dagelijks de schoonheid van het juridische systeem. Maar, het blijft toch ‘slechts’ een middel: het recht moet er voor mensen zijn en mensen zijn er niet voor het recht. De praktische aanpak van Van Leijen Overheidsrecht is dus altijd gericht op de toepasbaarheid van juridische kennis in de alledaagse praktijk. Zodat mensen verder komen.

Glashelder. Zo lang er al mensen zijn, is er recht. En dat ‘bos’ van wet- en regelgeving en zijn toepassingen groeit nog elke dag. Voor veel mensen is het recht een oerwoud geworden, waarin zij hun weg niet meer vinden. Van Leijen Overheidsrecht spreekt en schrijft elke dag normaal Nederlands. Zodat mensen weten wat er aan de hand is en waar ze staan in een bepaalde kwestie of zaak.

Samen. Het recht is er voor mensen. Van Leijen Overheidsrecht is er ook voor mensen: particulieren en professionals. En we weten dat mensen zelf het beste weten wat goed voor ze is. Met een beetje hulp van een deskundige, kunnen mensen heel veel zelf. Van Leijen Overheidsrecht gaat dus niet met een juridische kwestie aan de haal, maar doet dat zo veel mogelijk samen: wat je zelf kan, doe je zelf. Waar een praktische oplossing mogelijk is, gaan we dat proberen te regelen. Dat scheelt heel veel tijd en geld. En gedoe.

Liesbeth van Leijen begon haar eigen bedrijf in 2010. Ze scheurde zich los van hetgeen gebruikelijk of ‘normaal’ was en gaf volop ruimte aan haar eigen ideeën over het recht en zijn toepassingen in de praktijk. Met veel creativiteit, enthousiasme en innovatie werkt zij dagelijks voor particulieren en professionals. Ze is een gedreven meester in de rechten die ook graag ‘juf’ is: mensen oplossingen aanreiken, zodat ze verder te komen in hun problemen en/of de dagelijkse praktijk.

Maak kennis met Liesbeth: