Beste bewoner van het Oude Dorp,

Samen met de gemeente is Van Leijen Overheidsrecht bezig om het gebruik van gemeentegrond in het Oude Dorp op Urk in kaart te brengen en oplossingen te vinden. Hier vindt u extra informatie over dit project.

Lees hier meer over het project
Afspraak inplannen voor een online of telefonisch gesprek
Afspraak inplannen voor een persoonlijk gesprek bij u thuis

Meer informatie over dit project vindt u in het informatieboekje dat wij speciaal voor dit project hebben samengesteld. Hierin leest u de antwoorden op de 71 meest gestelde vragen. Iedereen in het Oude Dorp krijgt dit boekje automatisch thuisgestuurd, zodra we actief zijn in uw straat. Wilt u daarop niet wachten? Lees het boekje dan hier online. We sturen het ook graag naar u op. Neem dan even contact met ons op.

In mei 2017 zijn we gestart met het aanschrijven van de bewoners in de Wijken 1 tot 4. In juli 2018 hebben we Wijk 5 aangeschreven, in maart 2019 Wijk 6 en in 2020 wijk 7. We hebben inmiddels bijna met alle bewoners van deze wijken gesprekken gevoerd en oplossingen bereikt. Op enkele dossiers na is Wijk 1 tot en met 7 helemaal afgerond. In juni 2022 hebben we de bewoners van wijk 8 aangeschreven.

Van Leijen Overheidsrecht is een gespecialiseerd bureau uit Den Bosch dat zich bezighoudt met het in kaart brengen van grondgebruik. De gemeente Urk heeft besloten dit project samen met Van Leijen Overheidsrecht aan te pakken vanwege de specifieke kennis en kunde.

Het team van Van Leijen Overheidsrecht bestaat uit:


mr. drs. Liesbeth van Leijen

Liesbeth heeft meer dan 25 jaar ervaring bij de overheid. Ze werkte als ambtenaar voor diverse gemeenten en de provincie Noord-Brabant.
In 2010 begon zij Van Leijen Overheidsrecht. Sedertdien hebben tientallen gemeenten hun dossiers aan haar voorgelegd. Vele ambtenaren, gemeentebesturen en andere professionals volgen haar cursussen over verjaring, grondgebruik en dergelijke in de Van Leijen Academie.

Marian Veenker

Marian is ons administratieve geweten en praktische steun en toeverlaat. Marian is de prettige stem aan de telefoon, de sympathieke vinger aan de pols en altijd springt ze bij om zaken soepel en prettig te laten verlopen, vooral voor onze cliënten.

Marian werkte jarenlang op een advocatenkantoor en weet alles van de juridische praktijk. Ze is binnen Van Leijen Overheidsrecht ook degene die Social Media in de gaten houdt en onze aanwezigheid daarin verzorgt.

U kunt ons altijd benaderen met vragen en opmerkingen over dit project, ook als u geen bewoner van het Oude Dorp bent en ook als uw Wijk nog niet aan de beurt is.

Stuur een e-mail naar urk@vanleijenoverheidsrecht.nl of bel met 073 – 747 0403.